9 Aralık 2013 Pazartesi

Derneğini Tanıt


Derneğin Adı:
Mail adresi
Derneğin Bulunduğu İl
Derneğin Bulunduğu İlçe
Derneğin İlgi Alanları
Derneğin Bugüne Kadar Gerçekleştirdiği Faaliyetler
Derneği Karşılaştığı Zorluklar
Derneğin Kaç Gönüllü Çalışanı Var
Derneğin Kaç Profesyonel Çalışanı Var
Birlikte Çalıştığınız Kuruluşlar

ESKİ TANITIMLAR
Ayvalık İlçesi Roman Kültürünü Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği
Derneğini Tanıt kampanyamıza katılan Ayvalık Roman Derneği yöneticileri dernekleri ve çalışmaları hakkında sitemiz izleyicilerine bilgi verdiler. Büyük bölümü müzisyen olan Ayvalık Romanlarının ilçenin kültür ve turizm yaşamında son derece önemli bir rolleri var. Onların temsilcisi olan dernekse Ayvalık Romanlarının koşullarının düzeltilmesi için çalışmalar yürütüyor.

Dernek yöneticilerini öncelikli amaçlarının Romanların istihdam ve eğitim alanındaki sorunlarını çözmek olduğunu ifade ediyorlar. Romanlara bakışı ve Romanların kendilerini bakışlarını değiştirmek derneğin altı çizilen amaçları arasında öncelikli sıralarda yer alıyor. Dernek geçmiş dönemde belediye temizlik işlerine 32 Roman personelin yerleştirilmesine yardımcı olmuş. Ayrıca okullarda 6 kişinin hizmetli olarak istihdam edilmesine katkı sağlanmış. Halk eğitim merkezinde açılan okuma yazma kurslarına Romanların katılması için dernek ön ayak olmuş. Tamamen kendi imkanlarıyla çalışan derneğin 8 gönüllü çalışanı bulunuyor.


Balıkesir Müzisyenler Derneği
Balıkesir Müzisyenler Derneği, sitemizin "Derneğini Tanıt" kampanyasına katıldı. Mehter takımı, orkestrası ve folklor ekibiyle sanatsal yönü ağır basan bir kuruluş olan dernek oldukça yoğun bir faaliyet içerisinde bulunuyor. 
Balıkesir Merkez'de kurulan derneğin üyeleri yerel müzisyenler. Derneğe bağlı bir orkestra ve mehter takımı bulunuyor. Özellikle Balıkesir'in kazalarında ve merkezinde yapılan kurtuluş günleri etkinlikleri ve çeşitli açılış törenlerinde Derneğe bağlı folklor ekibi ve mehteran etkinliklerin düzenlenmesinde önemli bir rol üstlenmektedir. 
Dernek yakın zamanda Hıdrellez Şenlikleri, Merkezin Kurtuluş Etkinliği ve Bigadiç, Susurluk, Havran, Buraneye, Savaştepe bölgelerinde düzenlenen çeşitli etkinliklerde ön planda yer almıştır. 
Derneğin 100 kadar gönüllü çalışanı ve 20 profesyoneli vardır. Balıkesir Müzisyenler Derneği halen çeşitli faaliyetlerde odalar birliği, sendikalar ve belediyelerle ortak çalışmalar yürütmektedir.
İletişim için: blkmuzisyenlerdernegi@windowslive.com

Bursa Roman Kültürünü Tanıtma Derneği
Sitemizin "Derneğini Tanıt" kampanyasına katılan Bursa Roman Kültürünü Tanıtma Derneği yöneticileri derneklerinin yaptığı çalışmalarla ilgili bilgileri sitemiz izleyicileri ile paylaştılar. Bursa Merkez ilçede kurulan ve 70'in üzerinde gönüllü çalışanının bulunduğu ifade edilen Bursa Roman Kültürünü Tanıtma Derneği başta valilik olmak üzere çeşitli kurumlarla ortak çalışmalar yapmış.

Dernek yöneticileri amaçlarını Romanların sosyal sorunlarını giderilmesi, halkla kaynaşma, eğitim, sağlıklı yaşam ve Romanların her alanda eşit muamele görmelerinin sağlanması olarak özetliyorlar. 3 yıl önce kurulan dernek kurulduğu günden bu yana çeşitli alanlarda çalışmalar yürütmüş. Bursa Valiliği ve Yıldırım ilçesi Kaymakamlığının katkılarıyla yaklaşık 2000 kişinin yararlanabildiği bir okuma yazma kursu hizmete açılmış. Kimliği bulunmayan 85 vatandaşın kimlik alması ve yaklaşık 200 aileye de nikah kıyılması için dernek aracı olmuş. Şu anda kadar 50 öğrencinin okul öncesi eğitim imkanlarından yararlanmasını sağlayan dernek 2011 yılı için yaklaşık 1000 öğrencinin servis ulaşımı ile birlikte bu imkandan yararlanmasını hedefliyor. 318 çocuk için sanatçı Kibariye'nin de katıldığı bir toplu sünnet şöleni düzenleyen dernek 25 Romanı 2010 yılında ücretsız olarak umreye göndermiş. Derneğin çabalarıyla 8 müzisyen Roman okullarda müzik eğitimi vermeleri amacıyla istihdam edilmiş.

Dernek bugüne kadar başta Bursa valiliği olmak üzere İş Kur, İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü gibi kuruluşlarla ortak çalışmalar yürütmüş.

Hacıevhat Mahallesi Kalkındırma ve Dayanışma Derneği
Merkezi Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde bulunan Hacı Evhat Mahallesi Kalkındırma ve Dayanışma Derneği, bölgede yaşayan Romanların başta eğitim olmak üzerinde çeşitli ihtiyaçlarının karşılanması amacı ile kurulmuş. 
Dernek üyelerine ve Hacıevhat Mahallesi sakinlerine temel ihtiyaçlarını karşılayabilmelerine olanak verebilecek sosyal ilişki ortamını sağlama gayretinde. Bugüne kadar dernek bünyesinde çeşitli yardım etkinlikleri gerçekleştirilmiş.
Derneği 100 gönüllü 10 da profesyonel çalışanı bulunuyor.
İrtibat: hacievhat@yahoo.com

İzmir Roman Fayton Kültürü Tanıtma ve Yaşatma Derneği
İzmir Konak'ta kurulmuş olan "İzmir Roman Fayton Kültürü Tanıtma ve Yaşatma Derneği" doğrudan doğruya bir meslek kolunu hedef kitle olarak belirlemiş bir kuruluş. Bu meslek ise İzmir'in yerel kültürü içerisinde ayrıcalıklı bir yere sahip olan faytonculuk. Derneğin kurucuları faytonculuğu sadece bir meslek olarak değil aynı zamanda korunması gereken bir kültür olarak değerlendiriyorlar.
Bu bakış açısından hareketle, İzmir Roman kültürünün ayrılmaz bir parçası haline gelmiş olan faytonculuk geleneğinin yaşatılması için çeşitli çalışmalar yürütülüyorlar. Henüz yolun başında oldukları düşünen dernek yöneticileri gelecekte büyük projelerin altına imza atma kararlılığına sahipler.
Dernek fayton kültürünün tanıtımı ile ilgilendiği kadar, meslek sahiplerinin sorunları ve teknik ihtiyaçları ile de ilgileniyor. Şu anda faytoncuların en büyük problemi atlarının damlarının olmaması ve bulundukları yerde kanalizasyon ve çeşme sisteminin kurulmamış olması olarak gösteriliyor. 
Geçmişte İzmir Ticaret Odası ve Kordon İş Adamları Derneği ile ortak faaliyetler gerçekleştiren derneğin 40 gönüllü 40 kadar da profesyonel çalışanı var.
Derneğe ulaşmak için aşağıdaki mail adresini kullanabilirsiniz.
İrtibat: gokmenfatma_@hotmail.com

İzmir Roman Halk Oyunları Federasyonu
Roman kültürünün ayrılmaz bir parçası olan Roman danslarının tanıtımı ve geliştirilmesi amacıyla kurulan İzmir Roman Halk Oyunları Federasyonu 58 gönüllü ve 12 profesyonel çalışanı ile başarılı çalışmalar geliştirmeye aday bir kuruluş. 
Federasyonun merkezi İzmir'in Konak ilçesinde yer alıyor. Bünyesinde barındırdığı derneklerin geçmişte çeşitli faaliyetlerle adlarını duyurmalarına karşılık federasyon henüz yapılanma aşamasında. Özellikle maddi kaynak yetersizliği nedeniyle bazı sıkıntılar yaşanabiliyor.
Federasyon bugüne kadar çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla ortak çalışmalar yürütmüş. 
romanatesi_@hotmail.com

İzmir Roman Hint Dansları Derneği
İzmirli Romanların, Hint danslarındaki hünerlerini ortaya koydukları İzmir Roman Hint Dansları Derneği kökleri tarihin derinliklerinde yatan kültürel benzerliklere ışık tutmayı amaçlıyor. Dernek önümüzdeki dönemde önemli çalışmalara hazırlanıyor. 
Derneğin merkezi İzmir'in Konak ilçesinde yer alıyor. Dernek oldukça yeni bir dernek olduğundan henüz gerçekleşmemiş çok sayıda projeye sahip. 16 gönüllü ve 5 profesyonel çalışanı bulunuyor. Derneğin en büyük problemi maddi yetersizlikler nedeniyle talebi karşılayacak büyüklükte salon açamamak.
Dernek Ege Roman Dernekleri Federasyonu İzmir Roman Ateşi Halk Oyunları Derneği ile birlikte ortak çalışmalar gerçekleştiriyor. 
İletişim için: gulrosa_@hotmail.com

İzmir Roman Müzisyenler Derneği
İzmir Roman Müzisyenler Derneği yetkilileri Derneğini tanıt kampanyamıza katıldılar. 12/8/2008 tarihinde kurulan dernek, İzmir'de yaşayan ve üretkenlikleriyle takdir toplayan Roman müzisyenlerin güçlü bir dayanışma ağı kurmasını amaçlıyor.
Dernek yetkilileri Roman müzisyenler arasında dayanışma ilişkilerinin geliştirilmesinin yanında Roman kültürünü tanıtmayı amaçladıklarını vurguluyor. Ayrıca fakir ve kimsesiz aileler için çeşitli alanlardaki ihtiyaçlarını karşılamak için çeşitli araçların geliştirilmesi derneğin öncelikleri arasında yer alıyor. 
Derneğin 7 profesyonel ve 35 gönüllü çalışanı bulunuyor.
İrtibat: gulsenresat@hotmail.com

İzmir Romanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği
İzmir Romanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin merkezi İzmir'in Konak ilçesinde bulunuyor. Dernek sosyal dayanışma ve araştırma alanlarında çalışmalar üretiyor. Derneğin başkanlığını Abdullah Cıstır yürütüyor. 
Türkiye'nin ilk Roman dergisi olan Hoşgörü dernek tarafından çıkarılıyor. Dergide Roman toplumunun temsilcilerinin ve araştırmacı yazarların çalışmalarına yer veriliyor. 
Kentsel dönüşüm konusunda yaşanan çeşitli sorunlarda dernek aktif bir özne olarak çalışmalar yürütüyor. Son olarak Ege Mahallesi'nin yeşil alan olarak ilan edilip kentsel dönüşüm kapsamına alınması konusunda dernek İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne başvuruda bulundu. Derneğin itirazları Belediye tarafından dikkate alındı.
Dernek sokak toplayıcıları ve hurdacılarla ilgili yönetmeliğe bu alanda geçimini temin yurttaşların sisteme entegre edilmesi ile igili bir madde konulması için ciddi bir çalışma yürüttü. 
2007 yılının 8 Nisan'ında (Dünya Çingeneler Günü) eğitim, sağlık, kentsel dönüşüm ve geri dönüşüm alanında Romanların yaşadıkları sorunlar hakkında bir sempozyum düzenlendi. 
20 Ağustos 2008 tarihinde "İzmir Romanları Kucaklıyor" isimli bir organizasyon düzenlendi. Bu kapsamda İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin derneğe tahsis ettiği Körfez Vapuru ile her kesimden insanın dahil olduğu bir eğlence düzenlendi.
Dernek aynı zamanda Roman toplumunun tarihinin aydınlatılması için de çeşitli çalışmalar yürütüyor. Bu bağlamda Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü ile birlikte yürütülen çalışmalar sonucunda Osmanlı Arşivleri Tanıtım Daire Başkanlığı ile eşgüdümlü olarak; Osmanlı Arşivlerindeki belgelerin açıklanacağı sergiler yapılması kararlaştırıldı. Sergiler; İzmir, İstanbul, Edirne ve Mersin'de açılacak. Ayrıca Bulgaristan, Romanya, Yunanistan ve Macaristan'da da belgelerin sergileneceği etkinlikler düzenlenecek.
Dernek Ege ve Akdeniz bölgesindeki derneklerle işbirliğine giderek Uluslararası Roman Dernekleri Federasyonunun kuruluşuna katkıda bulundu. Dernek yöneticileri çıtayı özellikle yüksek tuttuklarını ve gelecekte önemli projelere imza atma konusunda kararlı olduklarını belirtiyorlar.
Dernek çeşitli alanlarda zorluklarla karşılaşıyor. Bunlar içerisinde en önemli olanı yeterli maddi kaynağa ulaşılamaması. Roman toplumunun önemli bir oranda alt gelir grubunda yer alması nedeniyle yeterli düzeyde bağış ve aidat toplanamıyor.
İrtibat: iz-rom-der@hotmail.com

İznik Romanları Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği
Bursa'nın İznik ilçesinde kurulan İznik Romanları Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği yeni bir dernek olarak çalışmalarına başladı. Dernek yetkilileri temel hedeflerinin Roman gençlerinin eğitimi alanında çalışmalar yapmak olduğunu belirtiyorlar. Ayrıca gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak tutulması amacıyla çeşitli spor ve kültür aktivitelerini teşvik etmek için çeşitli çalışmaların planlandığını vurguluyorlar. Bu anlamda derneğin ilk hedefi gençlerin büyük ilgi gösterdiği Kartal Spor Klubünün yeniden hayata geçirilerek gençlerin boş zamanlarını geçirebileceği bir merkeze dönüştürülmesi.

7 gönüllü çalışanı olan İznik Romanları Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği ülke genelindeki Roman dernekleri ve kurulması planlanan Roman Platformu ile temas halinde bulunuyor. Dernek yetkilileri önümüzdeki dönemde TOKİ ile işbirliği halinde Romanlar için toplu konutlar inşasında çalışacaklarını vurguluyorlar. Bu konuda araştırma ve görüşmeler devam ediyor.

Keşan ve Köylerinde Yaşayan Romanları Tanıtma, Yar. ve Day. Derneği
Roman kültürünün geleneksel özellikleriyle yaşandığı bölgelerimizden Edirne'nin Keşan ilçesinde kurulan, Keşan ve Köylerinde Yaşayan Romanları Tanıtma Dayanışma ve Sosyal Yardımlaşma Derneği çeşitli alanlarda çalışmalar yürütüyor. 
Merkezi Edirne'nin Keşan ilçesinde yer alan dernek eğitim, sağlık, barınma gibi temel sosyal alanlarda hedef kitlesine dönük faaliyetler yürütüyor. Bunun yanısıra Romanlar hakkında kimi kesimlerin sahip olduğu hurafe niteliğindeki önyargıların aşılması için de mücadele ediliyor.
Derneğin 400 gönüllü çalışanı var. Derneğin en önemli problemleri maddi yetersizlikler nedeniyle genel giderlerin karşılanmasında zorluklar çekilmesi. 
İletişim için: f_savci@hotmail.com

Malkara Romanlar ve Hammallar Dayanışma Derneği
Trakya'dan bir izleyicimiz, derneğini tanıt kampanyamıza katılarak Malkara Romanlar ve Hammallar Dayanışma Derneği hakkında bizi bilgilendirdi. Hedef kitlesinin pek çok temel ihtiyacının karşılanmasını amaçlayan çalışkan bir Roman derneği! 
Malkara Romanlar ve Hammallar Dayanışma Derneği'nin merkezi Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde bulunuyor. Derneğin temel hedefi ilçede yaşayan Romanların ve hammal olarak çalışan vatandaşların temel ihtiyaçlarının karşılanmasına katkıda bulunmak. Bu çerçevede şimdiye kadar çok sayıda çalışma gerçekleştirmişler.
250 çiftin nikahının kıyılması derneğin içinde bulunduğu bir organizasyonla gerçekleştirilmiş. Hali hazırda 19 üniversite öğrencisine burs veriliyor. 750 ilköğretim ve 120 lise öğrencisinin giyim eşyaları temin edilerek bu öğrencilere ulaştırılmış.İhtiyaç sahibi 10 engelli yurttaşa tekerlikli sandalye temin edilmiş. Bölgede yaşayan 8 madde bağımlısının tedavi masrafları karşılanmış. 20 öğrencinin ÖSS harçları ve 90 öğrencinin OKS ücretlerinin ödenmesine katkıda bulunulmuş. Düzenli olarak 350 aileye gıda yardımı ve 322 aileye yakacak yardımı yapılıyor. 20 dul kadının temel ihtiyaçlarının karşılanması için aylık nakdi yardım yapılıyor. Nüfuz cüzdanı bulunmayan 150 kişinin nüfus kağıtlarını alabilmesi için yardım yapılmış. Askerlik görevini yerine getiren 30 yoksul gence ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için maddi yardımda bulunulmuş. Ayrıca her yıl şehitler için dernek öncülüğünde mevlit okutuluyor. 
Dernek bünyesinde çeşitli meslek edindirme kursları da açılıyor. Bu kapsamda 52 kişilik kaliofer kursu ve 26 kişilik bir özel güvenlik kursu açılmış. Dernek aynı zamanda çeşitli kültür sanat ve spor faaliyetlerinde de öncülük yapıyor. Gençlerin spor yapabilmeleri için futbol ve basketbol takımları kurulmuş. Ayrıca derneğe bağlı bir folklor grubu da bulunuyor. 
Derneğin 11 gönüllü ve 1 profesyonel çalışanı var. Bugüne kadar çalışmaların yürütülebilmesi için çeşitli devlet daireleri ve Türkiye Roman Dernekleri Federasyonu ile birlikte çalışılmış.
Cingeneyiz.org ailesi olarak Malkara Romanlar ve Hammallar Derneği'ne başarılar diliyoruz.
İletişim için: erkutmeric59@hotmail.com

Roman Kültürü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği
Roman Kültürü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği
Derneğini tanıt kampanyası kapsamında bize bilgi veren Roman Kültürü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği sanattan spora çok farklı alanlarda faaliyet göstermiş bir kuruluş. Dernek eğitim, sağlık, barınma ve istihdam gibi alanlarda çalışıyor.
Merkezi İzmir Konak'ta yer alan dernek 2005 yılında kurulmuş. Şu anda 7 gönüllü 7 profesyonel çalışanı bulunuyor. Derneğin karşı karşıya en büyük problem maddi yetersizlik. Üyelerin büyük çoğunluğu büyük ölçüde alt gelir gruplarından geldiklerinden bir bölümü aidatlarını dahi ödeyemiyor. 
Dernek bugüne kadar çok sayıda faaliyete imza atmış. Büyükşehir ve Konak Belediyelerinin katkılarıyla 7-15 yaş grubundaki 250 çocuk spor faaliyetlerine yönlendirilmiş. Konak Belediyesi ile beraber 2005-2006-2007 yıllarında 315 çiftin toplu nikahları kıyılmış. 2006-2007 yıllarında Büyükşehir Belediyesi ile beraber Hıdrellez Festivali düzenlenmiş. Temel amacı Roman kültürünün tiyatro sanatı aracılığıyla tanıtılması olan AB destekli proje kapsamında "Yurdum Kılındığında Dünya İsimli" tiyatro oyunu çeşitli yerlerde Roman tiyatrocular tarafından sergilenmiş.
2007 yılında İzmir Ticaret Odası ile ortaklaşa gerçekleştirilen bir çalışma kapsamında gençlere burs imkanı sağlanmış. 2006-2007 yıllarında dernek kendi imkanlarıyla engelli yurttaşlara "tekerlekli sandalye" ve gıda yardımı gerçekleştirmiştir.
2008 yılında Kızılay ile ortak bir çalışma yürütülerek bir kan bağışı düzenlenmiş ve bu kampanya İzmir halkının takdirini kazanmıştır. 2008 yılı içerisinde Roman tiyatrocular tarafından yazılıp yönetilen "Bir Yudum Sevgi Gülen Yüz: Romanlar" isimli oyun Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencilerine sergilenmiştir. Dernek bu yıl içerisinde gerçekleştirdiği etkinliklerle 8 Nisan Dünya Romanlar Gününü kutlamıştır. 
Yakın gelecekte dernek tarafından bir etüt evi kurulacaktır. Burada okuma yazma ve el sanatları kursları, meslek edindirme kursları, müzik-dans dersleri gibi hizmetlerin katılımcılara sunulması planlanmaktadır.
Roman Kültürü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği gerçekleştirdiği çok yönlü ve oldukça verimli olduğu anlaşılan faaliyetleriyle ülke genelindeki tüm diğer kuruluşlara örnek nitelikte işler başarmaktadır. Bu faaliyetleri ile İzmir'de yaşayan Romanlarda ve tüm diğer yurttaşlarımızda takdir duyguları uyandırdığı anlaşılan derneğe bizler de Cingeneyiz.org ailesi olarak başarılar diliyoruz.
İletişim için: gulsenresat@hotmail.com

Urla Roman Kültürü Yardımlaşma Dayanışma ve Halk Oyunları Derneği
2009 yılında kurulan Urla Roman Kültürü Yardımlaşma Dayanışma ve Halk Oyunları Derneği öncelikle Roman gençlere dönük meslek edindirme amaçlı meslek kursları açmayı ve Roman kültürünün Roman dansları ile birlikte tanıtılması amacıyla Roman halk dansları üzerine çeşitli çalışmalar yürütmeyi amaçlamaktadır.

Dernek temel amaç ve ilkeleri doğrultusunda 2009 yılında ilk Dans grubunu oluşturmuş ve Urla Roman Dans Grubu bölgede Roman kültürünün olumlu özellikleri ile yansıtılması açısında önemli görevler üstlenmiştir. 2010 yılında Kaymakamlık ve derneğin ortak çalışmaları sonucunda keman, klarnet, ritm, okuma-yazma ve halk eğitim kursları açılmaya başlanmış ve bu kurslarda çok sayıda yurttaş eğitim alma imkanına kavuşabilmiştir. 2011 yılında Kaymakamlık ve dernek işbirliği ile yapılması planlanan TOKİ konutlarından ilçedeki Romanlarından da faydalanması için çeşitli çalışmalar yapılması planlanmaktadır.

Derneği 5 gönüllü 5 profesyonel çalışanı bulunmaktadır. Ön önemli sorunu temel giderlerin karşılanmasındaki maddi yetersizlikler olan dernek, geçmişte ilçe kaymakamlığı, Kızılay, Halk Eğitim Merkezi, Türk Kadınlar Birliği, Atatürkçü Düşünce Derneği ve Lions Klüp gibi çeşitli kuruluşlarla ortak çalışmalar yürütmüştür.

İletişim: esref.kalkan@hotmail.com

Yenişehir Romanları Kültür Derneği
Yenişehir Romanları Kültür Derneği 
Merkezi İzmir'in Konak ilçesinde yer alan Yenişehir Romanları Kültür Derneği, Roman toplumunun yaşadığı çeşitli sosyal problemlerin aşılmasını ve sağlıklı bir biçimde sosyal entegrasyon projelerinin gerçekleştirilmesini amaçlıyor. 
Dernek bugüne kadar İzmir Büyükşehir ve Yenişehir Belediyeleri tarafından gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerde aktif bir biçimde yer almıştır. Derneğin karşılaştığı en temel problem tasarım halindeki entegrasyon projelerine gerekli maddi kaynağın temin edilmesidir. 
Derneğin 27'si gönüllü ve 4'ü profesyonel olmak üzere toplam 31 çalışanı bulunmaktadır. Dernek çalışmaları Ege Roman Dernekleri Federasyonu ve Belediyelerle ortaklaşa yürütülmektedir.
İrtibat: rossmen_@hotmail.com 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder